Sastojci:
- 360 g brašna
- 70 g belog šećera
- 70 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 140 g putera (omekšalog)
- 70 g čokoladnih kapljica
- pola kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 250 g lešnik krema
Kako se prave keksići:
Ako ste ljubitelj keksića sa hrskavim spoljašnjim slojem i kremastim, topljivim punjenjem, onda su ovi punjeni keksići sa lešnik kremom savršen izbor! Savršena kombinacija putera, čokolade i bogatog lešnik krema stvara neodoljivu poslasticu koja će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Na papiru za pečenje kašičicama oblikujte 12 malih krugova od lešnik krema i stavite ih u zamrzivač na 2 sata.
U činiji pomešajte omekšali puter, beli i smeđi šećer. Dobro sjedinite viljuškom ili mikserom. Dodajte jaje i umešajte ga u smesu. Postepeno dodajte brašno, zatim i so, prašak za pecivo i čokoladne kapljice. Rukama oblikujte glatko testo. Razvucite testo između dva lista papira za pečenje na debljinu od 4 mm. Modlom ili čašom vadite krugove.
Na svaki krug stavite zamrznuti krug lešnik krema, zatim pokrijte drugim krugom testa i dobro zatvorite ivice. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite da se malo ohlade pre serviranja.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.