Sastojci:

  • 360 g brašna
  • 70 g belog šećera
  • 70 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 140 g putera (omekšalog)
  • 70 g čokoladnih kapljica
  • pola kesice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 250 g lešnik krema 

Kako se prave keksići:

Ako ste ljubitelj keksića sa hrskavim spoljašnjim slojem i kremastim, topljivim punjenjem, onda su ovi punjeni keksići sa lešnik kremom savršen izbor! Savršena kombinacija putera, čokolade i bogatog lešnik krema stvara neodoljivu poslasticu koja će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.

Saveti za savršene keksiće:

Obavezno zamrznite lešnik krem pre punjenja – tako će se lepo rastopiti tokom pečenja, ali neće iscuriti iz keksića.
Ne pretrpavajte pleh – ostavite razmak između keksića jer će blago narasti tokom pečenja.
Koristite kvalitetan puter – daje keksićima bogat ukus i hrskavu teksturu.
Čuvajte ih u zatvorenoj posudi – tako će ostati sveži i ukusni nekoliko dana.

Na papiru za pečenje kašičicama oblikujte 12 malih krugova od lešnik krema i stavite ih u zamrzivač na 2 sata.

U činiji pomešajte omekšali puter, beli i smeđi šećer. Dobro sjedinite viljuškom ili mikserom. Dodajte jaje i umešajte ga u smesu. Postepeno dodajte brašno, zatim i so, prašak za pecivo i čokoladne kapljice. Rukama oblikujte glatko testo. Razvucite testo između dva lista papira za pečenje na debljinu od 4 mm. Modlom ili čašom vadite krugove.

Na svaki krug stavite zamrznuti krug lešnik krema, zatim pokrijte drugim krugom testa i dobro zatvorite ivice. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite da se malo ohlade pre serviranja.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Američki keks sa čokoladom punjen karamelom Izvor: Američki keks sa čokoladom punjen karamelom