Sastojci:

  • 2 belanca
  • 70 g kristal šećer
  • 30 g čokolade
Trik da šam bude savršeno umućen!

Uvek vodite računa da pribor kojim mutite šam bude čist. Pažljivo odvojite belanca i žumanca, jer i to može da utiče koliko će sneg biti čvrst. Pre mućenja možete u belanca da dodate mrvicu soli, to će takođe da utiče na čvrstinu.

Recept za puslicu plutajuće ostrvo:

Za puslicu prvo razdvojite jaja na belanca i žumanca. Belanca počnite da mutite mikserom i postepeno dodajte 70 g šećera. Belanca i šećer treba da umutite dok ne postanu čvrsti. Čokoladu iseckajte na komadiće. U umućen sneg od belanaca dodajte iseckanu čokoladu i malo promešajte.

Dobijenu masu stavite u šolju i napunite je do oko 2/3 zapremine. Sada uzmite nož i pažljivo prođite oko šolje. Stavite šolju u mikrotalasnu rernu na maksimalnu snagu na 30 sekundi.

Posle 30 sekundi, desert je potpuno spreman. Ovu poslasticu možete ukrasiti topljenom čokoladom i koktel višnjama. Umesto čokolade možete koristiti i slatko-kiseli džem. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i laganu puslica tortu.

Pročitajte kako se prave savršene puslice koje se tope u ustima

BONUS VIDEO

Božićne puslice Izvor: Božićne puslice

 StvarUkusa