Sastojci:
- 2 belanca
- 70 g kristal šećer
- 30 g čokolade
Recept za puslicu plutajuće ostrvo:
Za puslicu prvo razdvojite jaja na belanca i žumanca. Belanca počnite da mutite mikserom i postepeno dodajte 70 g šećera. Belanca i šećer treba da umutite dok ne postanu čvrsti. Čokoladu iseckajte na komadiće. U umućen sneg od belanaca dodajte iseckanu čokoladu i malo promešajte.
Dobijenu masu stavite u šolju i napunite je do oko 2/3 zapremine. Sada uzmite nož i pažljivo prođite oko šolje. Stavite šolju u mikrotalasnu rernu na maksimalnu snagu na 30 sekundi.
Posle 30 sekundi, desert je potpuno spreman. Ovu poslasticu možete ukrasiti topljenom čokoladom i koktel višnjama. Umesto čokolade možete koristiti i slatko-kiseli džem. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i laganu puslica tortu.
Pročitajte kako se prave savršene puslice koje se tope u ustima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda