Sastojci:
- 300 g Nutele
- 120 g putera, omekšanog
- 120 g šećera
- 120 g smeđeg šećera
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 jaje
- 1 žumance
- 360 g višenamenskog brašna
- 120 g kakao praha
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 180 g komadića čokolade, po želji
Recept za domaće nutela keksiće:
Kako biste napravili ove keksiće, od 240 g Nutele na plehu obloženom papirom za pečenje napravite kuglice tako da svaka bude veličine 2 kašičice. Zamrznite kuglice dok ne postanu čvrste. Zagrejte rernu na 176 stepeni C. Obložite 2 pleha papirom za pečenje. Stavite puter, šećer i smeđi šećer u činiju miksera. Mutite dok ne postane mekano, oko 2-3 minuta.
Dodajte preostalu nutelu i ekstrakt vanile u posudu. Umutiti dok se ne sjedine. Dodajte jaje i žumance u posudu i mešajte dok se ne sjedine. Zatim dodajte brašno, kakao prah i sodu bikarbonu u posudu. Mešajte na maloj brzini da se spoji. Izvadite 1 1/2 kašiku testa i formirajte loptu. Stavite na pripremljene limove za pečenje. Ponovite sa preostalim testom.
Pokrijte tepsiju plastičnom folijom i zamrznite 10-15 minuta ili dok se kuglice testa ne postanu čvrste. Rukama spljoštite svaku lopticu testa i stavite kuglicu smrznute Nutele na vrh svakog test. Presavijte testo oko Nutele i spljoštite svaku loptu u obliku diska, a po želji ukrasite čokoladnim komadićima.
Stavite svaki keksić na pleh za pečenje. Zamrznite ih na 10-15 minuta ili dok ne postanu čvrsti. Pecite 10 minuta. Ostavite da se ohlade 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku za hlađenje. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i prhke keksiće sa mandarinom.
Pročitajte i kako se prave najbolji i najbrži keksići sa čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Kreker sendviči sa mlevenim mesom - slavsko predjelo koje se brzo sprema
Krompir rolnice punjene piletinom
Kulinarski trikovi za savršena jela od testenina
Recept za domaće zemičke za burgere