Sastojci:
Za korice:
- 100 g šećera
- 4 žumanca
- 50 ml mleka
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilin šećera
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za puslicu:
- 4 belanca
- 200 g šećera
- 100 g oraha
Za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g kuvanog kondenzovanog mleka
Priprema:
Kombinacija vazdušastih puslica korica sa orasima i bogatog krema od kondenzovanog mleka daje ovoj torti neodoljiv ukus. Idealna je za svečane prilike, ali i za sve ljubitelje laganih i slatkih poslastica.
Priprema korica: Umutiti žumanca sa šećerom dok ne postanu svetla i penasta. Dodati mleko, prstohvat soli i vanilin šećer, pa dobro promešati. Postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano umešati. Na pleh staviti pek papir pa rasporediti koru.
Priprema puslica: Umutiti belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu penasta. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst i sjajan šne. Staviti ovu smesu preko korice koju ste rasporedili na pleh pa preko posuti orasima i peći zajedno na 170°C oko 30-35 minuta. Ispečenu koru podeliti na 2 dela po širini.
Priprema fila: Umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Dodati kuvano kondenzovano mleko i lagano sjediniti mikserom na najmanjoj brzini.
Slaganje torte: Na tanjir staviti koricu i premazati slojem fila. Preko staviti drugu koricu i premazati kremom sa svih strana,osim odozgo. Ostaviti tortu u frižideru nekoliko sati da se lepo stegne pre serviranja.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda