Sastojci:
- 1 konzerva leblebije, oceđene i isprane
- pola šolje putera od kikirikija
- ¼ šolje meda
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- pola kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 1 kašika kokosovog ulja (opciono, za gušću teksturu)
- pola šolje komadića tamne čokolade
Priprema:
Ako tražite zdravu, ukusnu i jednostavnu poslasticu, ovi posni kolačići od leblebije su savršen izbor. Leblebija im daje blagu orašastu notu i svilenkastu teksturu, dok tamna čokolada dodaje bogat, neodoljiv ukus. Nećete ni primetiti da su napravljeni od mahunarki! Najbolje od svega – priprema je jednostavna i ne zahteva posebne kulinarske veštine.
Isprobajte ovaj recept i uživajte u zdravim, domaćim kolačićima koji će vas osvojiti na prvi zalogaj!
U blenderu ili multipraktiku pomešajte leblebiju, puter od orašastih plodova, zaslađivač, vanilu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kokosovo ulje. Blendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Nežno umešajte komadiće čokolade u smesu.
Zagrejte rernu na 175°C. Kašikom vadite testo i oblikujte kolačiće na plehu obloženom papirom za pečenje. Lagano ih pritisnite prstima ili kašikom da dobiju oblik. Pecite 12-15 minuta, dok ivice ne postanu zlatno smeđe. Ostavite kolačiće da se hlade 5-10 minuta na plehu, zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Po želji, pre pečenja pospite dodatnim komadićima čokolade.
Bonus video
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem
Kako očistiti drvenu dasku za sečenje