Sastojci:
- 100 g šećera
- rendana korica 1 limuna
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 80 g otopljenog putera
- 320 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Ovi keksići su posebno dobri jer kombinacija limunove korice i maslaca daje savršen balans između blago kiselkastog i bogatog puterastog ukusa. Uz to, lako ih možete prilagoditi dodavanjem vanile, badema ili čak malo maka za dodatnu teksturu i aromu.
Prave se brzo i lako, pa su odličan izbor za brzi desert ili kada želite da obradujete porodicu i prijatelje nečim domaćim i mirisnim.
U posudi pomešati šećer, rendanu koricu limuna i prstohvat soli. Dodati jaja i umutiti dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodati otopljen i prohlađen puter, pa sve sjediniti. Postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mesiti dok se ne dobije glatko testo.
Testo rastanjiti na debljinu od oko 5 mm i seći oblike po želji. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 12-15 minuta, dok keksići ne dobiju blago zlatnu boju.
Ostaviti da se ohlade, pa po želji posuti šećerom u prahu ili preliti glazurom od limuna.
Bonus video
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem