Sastojci:
- 100 g šećera
- 50 g skroba
- 4 žumanceta
- pola kore limuna
- 400 ml mleka
Kako se pravi:
Ovaj kremasti i bogati fil od žumanaca savršeno se uklapa u torte, kolače i razne poslastice. Lagane teksture, sa blagom aromom limuna, idealan je za sve vrste kremastih deserata.
U činiji pomešajte žumanca i šećer, pa mutite dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodajte skrob i dobro sjedinite. U šerpi zagrejte mleko sa korom limuna dok ne počne da vri. Postepeno sipajte toplo mleko u smesu od žumanaca uz stalno mešanje. Vratite sve u šerpu i kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne. Sklonite sa ringle, uklonite koru limuna i ostavite da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica.
Uživajte u savršenom domaćem filu koji će vašim poslasticama dati neodoljivu aromu i bogat ukus!
Bonus video
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Posni rižoto sa tikvicama i paradajzom
Zapečeni hrskavi krompirići sa parmezanom
Sočna krompir salata za prilog uz meso