Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA ZGUSNETE FIL ZA TORTU: Pomoću jednog sastojka nikada više neće biti redak

Zapamtite ovaj trik kod pripreme kremastih kolača i torti.

 Kako zgusnuti fil za tortu Izvor: Shutterstock

Fil je najbolji deo kolača i torti, ali mora biti dovoljno gust i čvrst, je ne valja kada curi. I iskusnim domaćicama može da se dogodi da bude ređi, ali i za to postoji jednostavno rešenje.

Sve što vam je potrebno je gustin koji će lako zgusnuti fil, a neće mu promeniti ukus. Možete da dodate i brašno ako nemate gustin, ali njega treba više da dodate, pa može da se desi da promeni ukus filu. Pomešajte jednaku količinu gustina i hladne vode i mešajte dok nestanu grudvice.

Fil za kolače zagrejte na srednje jakoj vatri, pa postepeno dodajte smesu gustina i vode. Smesu dodajte filu uz neprestano mešanje dok ne dobijete željenu gustinu. Vodite računa da se fil ne prekuva, jer gustin ili brašno nakon dužeg ili zagrevanja na visokoj temperaturi može imati suprotan efekat i prorediće fil umesto da ga zgusne.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:30
Napoleon torta
Izvor: Instagram/best_kompotik
Izvor: Instagram/best_kompotik

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti