Sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g mlevenog posnog keksa
  • 100 g margarina
  • 100 ml soka od narandže ili vode

Za fil:

  • 500 ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili kokosovo)
  • 2 kašike šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 100 g posne čokolade

Za dekoraciju:

  • Biljni šlag ili rendana posna čokolada

Priprema:

Ova posna torta je idealna kada vam je potreban brz, a ukusan desert. Sa podlogom od mlevenog keksa, kremastim filom sa mrvicama čokolade i laganim završnim slojem šlaga ili rendane čokolade, osvojiće vas jednostavnošću i savršenim ukusom.

Torta je još ukusnija ako odstoji nekoliko sati u frižideru.
Po želji, u fil možete dodati seckane lešnike ili suvo voće za dodatnu aromu.

Pomešati mleveni keks sa otopljenim margarinom i sokom, pa utisnuti u kalup. Ostaviti u frižideru da se stegne dok pripremate fil.

U malo biljnog mleka razmutiti puding sa šećerom, a ostatak mleka zagrejati. Kada provri, dodati razmućeni puding i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i kada se malo prohladi dodati rendanu čokoladu i lagano promešati.  Fil rasporediti preko podloge i ostaviti da se stegne. Premazati šlagom ili posuti rendanom čokoladom.

Bonus video

Kako iseći okruglu tortu na puno parčića Izvor: Kako iseći okruglu tortu na puno parčića