Sastojci:

Za koru:

  • 200 g mlevenog keksa 
  • 100 g otopljenog putera

Za fil:

  • 300 ml slatke pavlake 
  • 400 g krem sira 
  • 100 g šećera u prahu
  • 125 g bele čokolade, otopljene
  • 250 g liofiliziranih malina (suvo zamrznute maline u prahu)
  • Nekoliko svežih malina za dekoraciju

Priprema:

Čizkejk je jedan od najomiljenijih deserta bez pečenja, a ova verzija sa belom čokoladom i malinama donosi savršen balans kremaste teksture, voćne svežine i hrskave podloge. Maline daju bogat ukus i intenzivnu boju čineći ovaj desert idealnim za svaku priliku.

Ako nemate liofilizirane maline, možete koristiti sveže, ali ih prethodno pasirajte da biste uklonili višak tečnosti.
Ostavite kolač u frižideru duže za čvršću teksturu.
Možete koristiti tamnu ili mlečnu čokoladu za drugačiji ukus.

Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i sjedinite dok ne dobijete smesu nalik vlažnom pesku. Obložite dno kalupa papirom za pečenje i utisnite smesu od keksa u ravnomeran sloj. Stavite u frižider dok pripremate fil.

U velikoj posudi umutite pavlaku mikserom dok ne postane čvrsta. Dodajte krem sir i ponovo mutite dok ne dobijete glatku smesu. Prosejte šećer u prahu u smesu i umutite da se sjedini. Liofilizirane maline usitnite u blenderu u fini prah, pa ih prosejte u smesu. Dodajte otopljenu belu čokoladu i dobro sjedinite mikserom dok ne dobijete ujednačen fil.

Izvadite ohlađenu koru iz frižidera i ravnomerno prelijte filom. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata, a idealno preko noći, kako bi se fil stegao. Nakon hlađenja pažljivo uklonite kalup, prebacite čizkejk na tanjir i skinite papir za pečenje. Ukrasite svežim malinama i po želji dodajte rendanu belu čokoladu.
Bonus video

Čizkejk sa plazmom  Izvor: Čizkejk sa plazmom