Sastojci:

  • 240 g brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • ¼ kašičice sode bikarbone
  • ¼ kašičice soli
  • 120 g neslanog putera, omekšanog
  • 120 g šećera
  • 2 velika jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 120 g nezaslađenog kakao praha
  • 120 ml mleka
  • 240 g svežih malina
  • 115 g crne čokolade (za centar)
  • 2 kašike slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu (opciono, za posipanje)
Zašto treba jesti maline?

Maline su bogate flavonoidima, posebno antocijaninima koji pomažu kod kardiovaskularnih bolesti. Bogate su antioksidansima, kao i dijetalnim vlaknima. Sadrže takođe i vitamin C, magnezijum, askorbinsku kiselinu i folnu kiselinu.

Recept za čokoladne lava mafine sa malinom:

Za mafine zagrejte rernu na 175°C i obložite kalup za mafine papirnim korpicama. Pomešajte suve sastojke u činiji - brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zatim u posebnoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Umutite jedno po jedno jaje, a zatim umešajte ekstrakt vanile. Umešajte kakao prah dok se potpuno ne sjedini.

Postepeno pomešajte suve sastojke, naizmenično sa mlekom, dok se ne sjedine. U smesu lagano umešajte maline. U međuvremenu otopite crnu čokoladu i slatku pavlaku. Napunite kalupe za mafine malom količinom testa, dodajte kašičicu otopljene čokolade u sredinu i prelijte preostalim testom.

Pecite 18-22 minuta, dok se ne stegne oko ivica. Ostavite mafine da se ohlade i ukrasite. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najbolje brauni mafine sa čokoladom.

Pročitajte kako se prave Pavlova mafini koji se tope u ustima

BONUS VIDEO

Mafini sa bananama i kikiriki puterom Izvor: Mafini sa bananama i kikiriki puterom

StvarUkusa