Sastojci:
- 120 g putera
- 240 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 jajeta
- 240 ml mlaćenice ili mleka
- 600 g višenamenskog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- 360 g narezanog crnog grožđa bez semenki
Recept za mafine sa grožđem:
Za mafine sa grožđem zagrejte rernu na 218 ° C. Stavite papirne obloge u kalup za mafine. U velikoj posudi pomešajte otopljeni puter, šećer i vanilu koristeći kašiku ili lopaticu. Dodajte jaja i mešajte dok se dobro ne sjedine. Sipajte mleko i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Mešavina će u ovom trenutku biti veoma tečna.
U manjoj činiji umutite suve sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so). Polako dodajte polovinu brašna i umešajte u smesu, pa promešajte. Kada se uglavnom sjedini, dodajte preostalo brašno. Nastavite da mešate smesu dok se brašno ne upije. Testo treba da bude gusto, a u redu je ako se pojavljuju grudvice.
Na kraju dodajte narezano grožđe i lagano ga umešajte u testo. Koristeći mericu za kolače (ili normalnu kašiku), stavite 6 kašika testa u svaku šupljinu. Pecite 5 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 190 ° C i pecite još 20-25 minuta.
Izvadite iz rerne kada završite sa pečenjem i ostavite da odstoji 10 minuta. Izvadite ih iz pleha i ohladite još na rešetki. Možda ćete želeti da napravite i "duple" čokoladne mafine sa kiselom pavlakom.
Pročitajte kako se prave najukusniji oreo mafini koji se brzo prave
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs