Sastojci:
- 120 g putera
- 240 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 jajeta
- 240 ml mlaćenice ili mleka
- 600 g višenamenskog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- 360 g narezanog crnog grožđa bez semenki
Recept za mafine sa grožđem:
Za mafine sa grožđem zagrejte rernu na 218 ° C. Stavite papirne obloge u kalup za mafine. U velikoj posudi pomešajte otopljeni puter, šećer i vanilu koristeći kašiku ili lopaticu. Dodajte jaja i mešajte dok se dobro ne sjedine. Sipajte mleko i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Mešavina će u ovom trenutku biti veoma tečna.
U manjoj činiji umutite suve sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so). Polako dodajte polovinu brašna i umešajte u smesu, pa promešajte. Kada se uglavnom sjedini, dodajte preostalo brašno. Nastavite da mešate smesu dok se brašno ne upije. Testo treba da bude gusto, a u redu je ako se pojavljuju grudvice.
Na kraju dodajte narezano grožđe i lagano ga umešajte u testo. Koristeći mericu za kolače (ili normalnu kašiku), stavite 6 kašika testa u svaku šupljinu. Pecite 5 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 190 ° C i pecite još 20-25 minuta.
Izvadite iz rerne kada završite sa pečenjem i ostavite da odstoji 10 minuta. Izvadite ih iz pleha i ohladite još na rešetki. Možda ćete želeti da napravite i "duple" čokoladne mafine sa kiselom pavlakom.
Pročitajte kako se prave najukusniji oreo mafini koji se brzo prave
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem