Sastojci:

Za koru:

  • 360 g mlevenog keksa
  • 60 g šećera
  • 120 g putera, rastopljenog
  • 60 g seckanih pistaća

Za fil za čizkejk:

  • 450 g krem sira, omekšanog
  • 240 g kisele pavlake
  • 180 g šećera
  • 3 velika jajeta
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika soka od limete
  • korica od 1 limuna
  • korica 1 limete
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 120 g pirea od višanja

Za preliv:

  • 240 g višanja, bez koštica i presečenih na pola
  • 60 g džema od višanja
  • 60 g seckanih pistaća
Trik za bolji čizkejk.

Da biste dobili bogat krem savršenog ukusa koristite punomasne sastojke. Trebalo bi da svi sastojci budu sobne temperature, a na dno rerne stavite posudu sa vodom, kako bi se svi sastojci ravnomerno ispekli.

Recept za čizkejk sa pistaćima, višnjom i limunom:

Za ovaj čizkejk zagrejte rernu na 163 ° C i namastitekalup za torte. U maloj činiji pomešajte mleveni keks, šećer, otopljeni puter i seckane pistaće. Čvrsto pritisnite smesu na dno pripremljenog kalupa da se formira ujednačena kora. Pecite 10-12 minuta, pa izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. U velikoj posudi za mešanje umutite omekšali krem sir i kiselu pavlaku, dok ne postane glatka.

Dodajte šećer i nastavite da mutite dok se ne sjedini. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro mešajući nakon svakog dodavanja. Umešajte limunov sok, sok od limete, koricu limuna, koricu limete i ekstrakt vanile. Dodajte pire od višanja, i šarajte da dobijete mermerni efekat. Na ohlađenu koru sipajte testo za čizkejk, i zagladite vrh lopaticom.

Pecite 45-50 minuta. Isključite rernu i ostavite da se kolač ohladi u rerni sa otškrinutim vratima od rerne, 1 sat. Kada se ohladi, prebacite ga u frižider i ohladite najmanje 4 sata ili preko noći. Za preliv pomešajte sveže višnje i džem u malom loncu na laganoj vatri.

Kuvajte 5-7 minuta, povremeno mešajući, dok se smesa malo ne zgusne. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Pre serviranja, kolač prelijte prelivom od višanja i pospite seckanim pistaćima za dodatnu hrskavost. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i dva u jedan tiramisu čizkejk.

Pročitajte kako se pravi San Sebastijan čizkejk

BONUS VIDEO

Japanski čizkejk od čokolade  Izvor: Japanski čizkejk od čokolade

StvarUkusa