Trileće je kolač koji je poslednjih godina postao izuzetno popularan, mnogi ga nazivaju i "fensi verzijom koha", a doživeo je na "hiljade" verzija. A ako se spremi sa nešto "neobičnijim" sastojcima - pretvara se u pravu luks poslasticu! Probajte ovaj recept za trileće sa putrom od kikirikija, nećete se pokajati!
- Sastojci:
- Za koru:
- 1 šolja brašna
- 1 šolja mlevenih oraha ili badema
- 1/2 šolje putera
- 1/4 šolje šećera
- prstohvat soli
- Za fil:
- 1 šolja putera od kikirikija
- 1 šolja prah šećera
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 šolje slatke pavlake
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Kora: Umutite puter sa šećerom dok ne dobijete kompaktnu, kremastu smesu. Dodajte brašno, mlevene orahe ili bademe i prstohvat soli. Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Smesu utisnite u pleh za pečenje (veličine otprilike 20x20 cm) obložen pek papirom. Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, ili dok ne postane blago zlatnosmeđa. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Fil: Umutite puter od kikirikija sa prah šećerom dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte mleko i slatku pavlaku. Nastavite sa mućenjem dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodajte vanilin šećer i još malo promešajte. Kada se korica ohladi, prelijte je pripremljenim filom od putera od kikirikija. Poravnajte površinu filom. Ostavite trileće sa puterom od kikirikija da se stegne u frižideru najmanje 2 sata pre sečenja i serviranja. Isecite na željene komade. Po želji, trileće možete posuti usitnjenim neslanim kikirikijem ili komadićima čokolade.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem