Trileće je kolač koji je poslednjih godina postao izuzetno popularan, mnogi ga nazivaju i "fensi verzijom koha", a doživeo je na "hiljade" verzija. A ako se spremi sa nešto "neobičnijim" sastojcima - pretvara se u pravu luks poslasticu! Probajte ovaj recept za trileće sa putrom od kikirikija, nećete se pokajati!

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja mlevenih oraha ili badema
  • 1/2 šolje putera
  • 1/4 šolje šećera
  • prstohvat soli
  • Za fil:
  • 1 šolja putera od kikirikija
  • 1 šolja prah šećera
  • 1/2 šolje mleka
  • 1/2 šolje slatke pavlake
  • 1 kašičica vanilin šećera

Priprema:

Kora: Umutite puter sa šećerom dok ne dobijete kompaktnu, kremastu smesu. Dodajte brašno, mlevene orahe ili bademe i prstohvat soli. Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Smesu utisnite u pleh za pečenje (veličine otprilike 20x20 cm) obložen pek papirom. Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, ili dok ne postane blago zlatnosmeđa. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Fil: Umutite puter od kikirikija sa prah šećerom dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte mleko i slatku pavlaku. Nastavite sa mućenjem dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodajte vanilin šećer i još malo promešajte. Kada se korica ohladi, prelijte je pripremljenim filom od putera od kikirikija. Poravnajte površinu filom. Ostavite trileće sa puterom od kikirikija da se stegne u frižideru najmanje 2 sata pre sečenja i serviranja. Isecite na željene komade. Po želji, trileće možete posuti usitnjenim neslanim kikirikijem ili komadićima čokolade.

BONUS VIDEO:

instagram/cookistwow Lažni recept za tri leće

Izvor: Stvar ukusa