Trileće je kolač koji je nastao u Latinskoj Americi, a zbog svog fantastičnog ukusa je brzo postao popularan širom sveta.Pravi se od mekanog biskvita koji je natopljen sa tri različite vrste mleka,a ovaj recept za ovaj kolač je dodatno obogaćen i kokosom. Pravi prolećni hit, a vrlo je jednostavna priprema.
- Sastojci:
- Za koru:
- 6 jaja, sobne temperature
- 360 g šećera
- 350 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 180 ml kokosovog mleka
- Za fil:
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 250 ml mleka
- 180 ml kokosovog mleka
- Za dekoraciju:
- 80-100 g kokosa
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca, pa belanca umutite i postepeno dodajte šećera, pa mutite dok ne dobijete čvrst šne. Zatim dodajte žumanca, pa sjedinite mikserom, a onda sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve lagano umešajte. Sipajte i tolpo kokosovo mleko i promešajte. Dobijenu smesu sipajte u kalup koji ste premazali puterom. Malo protresite da se poravna, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta. U posudi pomešajte sve vrste mleka (kondenzovano, obično i kokosovo), pa dobro promešajte. Biskvit izbockajte viljuškom, a onda isecite na kocke, pa prelijte mlekom. Stavite u frižider na 3 sata ili preko noći. Pospite kokosom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem