Trileće je kolač koji je nastao u Latinskoj Americi, a zbog svog fantastičnog ukusa je brzo postao popularan širom sveta.Pravi se od mekanog biskvita koji je natopljen sa tri različite vrste mleka,a ovaj recept za ovaj kolač je dodatno obogaćen i kokosom. Pravi prolećni hit, a vrlo je jednostavna priprema. 

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 6 jaja, sobne temperature
  • 360 g šećera
  • 350 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 180 ml kokosovog mleka
  • Za fil:
  • 1 konzerva kondenzovanog mleka
  • 250 ml  mleka
  • 180 ml kokosovog mleka
  • Za dekoraciju:
  • 80-100 g kokosa

Priprema:
Odvojite belanca i žumanca, pa belanca umutite i postepeno dodajte šećera, pa mutite dok ne dobijete čvrst šne. Zatim dodajte žumanca, pa sjedinite mikserom, a onda sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve lagano umešajte. Sipajte i tolpo kokosovo mleko i promešajte. Dobijenu smesu sipajte u kalup koji ste premazali puterom. Malo protresite da se poravna, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta. U posudi pomešajte sve vrste mleka (kondenzovano, obično i kokosovo), pa dobro promešajte. Biskvit izbockajte viljuškom, a onda isecite na kocke, pa prelijte mlekom. Stavite u frižider na 3 sata ili preko noći. Pospite kokosom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE