Za neke kolače vam je potrebna posebna veština kako bi oni uspeli, ali danas je dosta olakšano, jer postoji puno jednostavnih recepata. Ne morate da budete iskusna domaćica ili profesionalac kako bi vam kolači ili torte bili kao iz poslastičarnice.Dovoljne su piškote i jednostavni, a prelepi filovi i spreman je kolač kao nacrtan. Sve što treba da uradite jeste da filove sipate naizmenično kako bi napravili ovu divnu zebra šaru.
- Sastojci:
- 400 g piškota
- 200 ml mleka
- Za prvi fil:
- 800 ml mleka
- 120 g pudinga od vanile
- 150 g šećera
- Za drugi fil:
- 800 ml mleka
- 120 g pudinga od vanile
- 100 g putera
- 150 g šećera
- 90 g čokolade
- 30 gkakaoa
Priprema:
Piškote umočite u mleko i poređajte u tepsiju koju ste obložili providnom folijom, da pokriju dno. U šerpi pomešajte puding od vanile, šećer i mleko. Promešajte tako da ne ostanu grudvice, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. U drugoj šerpi pomešajte puding od vanile, mleko i šećer i promešajte tako da ne ostanu grudvice. Dodajte kakao i opet promešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte puter i čokoladu i mešajte dok se ne otopi i sjedini sa smesom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umutite zasebno ohlađene filove i naizmenično sipajte u tepsiju. Preko poređajte još jedan sloj piškota umočenih u mleko. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 2 sata. Ukrasite kakaom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus