Kokos kolači spadaju u lagane i ukusne prolećne poslastice. Prave se lako i brzo, i to od omiljenih sastojaka. Pripremite i ovaj divan kolač sa mekanim kokos biskvitom, voćnim želeom i filom od krem sira, koji se topi u ustima. Sve to ukrasite belom čokoladom i poslastica iz slojeva je spremna.
- Sastojci:
- Za koru:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 100 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 70 g ulja
- 50 ml mleka
- 80 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 40 g kokosa
- Za premazivanje:
- 50 ml mleka
- 2 kašičice šećera u prahu
- Za voćni žele:
- 1 kašičica želatina
- 60 ml hladne vode
- 750 g zaleđenih malina
- 50 g šećera
- Za fil:
- 50 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
- 300 g krem sira
- 40 g kokosa
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, prstohvatom soli i vanilin šećerom, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite, pa sipajte mleko, ulje i kokos i dobro promešajte. Sipajte testo u tepsiju koju ste obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Ostavite da se ohladi, pa gotovu koru izbockajte viljuškom i premažite mlekom koje ste pomešali sa šećerom u prahu. Pomešajte želatin sa vodom i ostavite da nabubri. U tiganju pomešajte maline i šećer, pa kada se smesa istopi, dodajte i želatin i kuvajte još par minuta, uz mešanje. Sipajte preko kore i lepo poravnajte. Ostavite da se ohladi u frižideru 2 sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa dodajte krem sir i sjedinite mikserom. Onda sipajte kokos i lagano umešajte. Sipajte fil preko voćnog želea. Ukrasite rendanom belom čokoladom i ostavite da se ohladi u frižideru 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus