Sitni kolači se obično služe na slavama, ali su super rešenje i kada vam se najave gosti ili samo želite nešto slatko. Danas vam donosimo recept za nedoljive čokoladne kolačepunjene karamelom koje ćete smazati u jednom zalogaju. Tope se u ustima, a iznenadićete se koliko je priprema jednostavna. Ako volite kombinaciju čokolade i karamele, ovi kolači su pravi izbor za vas.
- Sastojci:
- 250 g šećera
- 65 g putera
- 200 ml slatke pavlake
- 120 g mlečne čokolade
Priprema:
Istopite šećer, pa kada dobijete glatku smesu dodajte puter. Mešajte i kuvajte dok se i puter ne istopi, pa sipajte slatku pavlaku. Nastavite da mešate i kuvate dok se smesa ne sjedini, pa sipajte u posudu i stavite u frižider da se ohladi 15 minuta. Zatim mutite karamelu dok ne dobijete gust fil. Nakon toga ga sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Uzmite gumeni kalup (kao za mafine, samo sa manjim rupama), pa premažite svaku rupu istopljenom čokoladom. Celu rupu treba da premažete i stavite u zamrzivač da se stegne. Zatim premažite još jednom, ali po ivici i vratite u zamrzivač. Kada se i drugi sloj stegne sipajte karamel fil i poravnajte. Preko premažite čokoladu i stavite u frižider da se stegne. Izvadite iz kalupa i ako želite ukrasite istopljenom čokoladom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese