Sastojci:

  • 100 g maka
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šećera
  • 200 ml sojinog jogurta
  • 100 ml ulja
  • 3 kapi ruma
  • 2 kašičice vanilinog ekstrakta
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
Zašto je korisno seme maka?

Seme maka je bogato nezasićenim masnim kiselinama, koje podstiču resorpciju vitamina A, D, E i K. Sadrži omega 3 masne kiseline, koje jačaju imunitet. Sadrži mnoštvo minerala poput joda, mangana, magnezijuma, cinka, bakra i kalijuma. Sadrži i gvožđe i vitamin B.

Recept za posni kolač sa makom:

Kako biste napravili kolač, prvo zagrejte rernu na 180 C. Pomešajte mleveni mak sa svim ostalim sastojcima - brašnom, praškom za pecivo, šećerom, sojinim jogurtom, uljem, rumom, vanilinim ekstraktom i jabukovim sirćetom i mešajte dok ne dobijete glatko testo (pazite da nema grudvica).

Podmažite kalup od 20 cm i obložite ga papirom za pečenje i sipajte testo u pleh. Pecite kolač 35 minuta. Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu rozen tortu.

Pročitajte kako se prave kuglice od maskarponea i kafe posute cimetom

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama Izvor: Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa