Sastojci:

  • 450 g špageta
  • 5 čenova belog luka, vrlo sitno naseckanog
  • 300 g paradajza isečenog na četvrtine
  • 240 g seckanog bosiljka
  • ½ kašičice soli
Zašto se bosiljak naziva biljkom dostojnom kraljeva?

Bosiljak je poznat po svojoj savršenoj aromi, koja je čest dodatak jelima, ali osim arome obiluje proteinima. Sadrži esencijalne aminokiseline. Obiluje nutritivnim vrednostima, a ima nizak sadržaj ugljenih hidrata. Bogat je vlaknima, mineralima i antioksidansima.

Recept za špagete sa paradajzom i bosiljkom:

Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju, odvojite oko 100 ml vode od kuvanja testenine, ocedite je i ostavite sa strane.

U istom loncu na srednjoj vatri prodinstajte beli luk i paradajz, dinstajte 2 ili 3 minuta, i lagno gnječite paradajz zadnjom stranom lopatice ili drvene kašike. Umešajte bosiljak, so, testeninu i vodu od testenine.

Sve dobro promešajte i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i posne bolonjeze špagete sa sočivom.

Pročitajte kako se prave brzinske špagete u sosu sa šampinjonima i bebi spanaćem

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Šapagete s tikvicama Izvor: Šapagete s tikvicama

StvarUkusa