Sastojci:
- 450 g špageta
- 5 čenova belog luka, vrlo sitno naseckanog
- 300 g paradajza isečenog na četvrtine
- 240 g seckanog bosiljka
- ½ kašičice soli
Recept za špagete sa paradajzom i bosiljkom:
Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju, odvojite oko 100 ml vode od kuvanja testenine, ocedite je i ostavite sa strane.
U istom loncu na srednjoj vatri prodinstajte beli luk i paradajz, dinstajte 2 ili 3 minuta, i lagno gnječite paradajz zadnjom stranom lopatice ili drvene kašike. Umešajte bosiljak, so, testeninu i vodu od testenine.
Sve dobro promešajte i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i posne bolonjeze špagete sa sočivom.
Pročitajte kako se prave brzinske špagete u sosu sa šampinjonima i bebi spanaćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.