Najteže je naću ukusne recepta za posne kolače na vodi, ali i za to postoji rešenje. Danas u prodavnicama možete da pronađete sjajne posne zamene za mrsne namirnice i tako možete da napravite neke od najlepših poslastica. Mi vam predlažemo da isprobate i recept za posne čupavce koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj. Sigurni smo da će čupavce moći da naprave i početnici u kuhinji, jer je recept poprilično jednostavan.
Sastojci:
- Za biskvit:
- 250 g brašna
- 50 g griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 130 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 400 ml vode
- 1 kašičica sirća
- 100 g rogača
- Za preliv od čokolade:
- 200 ml vode
- 40 g kakao preha
- 130 g šećera
- 150 g posne čokolade
- kokos
Recept za čupavce - posni kolač na vodi:
Napravite testo
U posudi pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Dodajte griz i lepo promešajte. Zatim u smesu dodajte mleveni rogač, sipajte sirće i vodu. Dobro sjedinite. Testo treba da bude kao za palačinke, a ako je potrebno sipajte još malo vode.
Pecite kolač
Sipajte smesu u pleh koji ste obložili pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Napravite glazuru
U šerpi pomešajte kakao, šećer i vodu. Kuvajte dok se šećer ne istopi, pa dodajte čokoladu i kuvajte i dok se ona ne istopi. Ispečeni biskvit isecite na kocke, pa umočite u čokoladni preliv, pa u kokos i ostavite da se stegne. Ukrasite voćem po želji.
Pročitajte i ovo: Posni čupavci koji se ne peku
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus