Sastojci:
- 300 g kuvane slanine
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 3 čena belog luka
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 l vruće vode
- 400 g krompira + 1 rendani
- 200 g kupusa
- ulje - za prženje
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 2 lovorova lista
- 1/2 kašike soli
- mleveni crni biber - po ukusu
- 1 veza svežeg peršuna
Recept za čorbicu sa kuvanom slaninom:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo isecite slaninu na male komade. Sipajte ulje u šerpu u kojoj ćete kuvati supu. Ubacite slaninu i malo je propržite. Isecite jedan crni luk na kockice, pa ga propržite sa salninom. Izrendajte jednu šargarepu na krupno rende. Dodajte je u šerpu i pržite 1-2 minuta.
Zatim ubacite 2-3 čena belog luka sitno seckana. Ponovo promešajte. Sipajte začine i dodajte 2 kašike paradajz pirea. Sve promešajte i malo propržite. Sipajte oko 2 litra ključale vode u šerpu i promešajte. Izrendajte jedan krompir na rende i dodajte u šerpu. Sitno iseckajte oko 200 g kupusa nožem. Posolite kupus i umesite ga rukama pa ubacite u čorbu.
Kuvajte čorbu oko 10-15 minuta, dok krompir ne bude gotov. Na kraju kuvanja dodajte oko 1/2 kašike soli, 2 lovorova lista, biber i sve promešajte. Iseckajte vezu peršuna i dodajte je u čorbu na samom kraju kuvanja. Sve promešajte i sklonite sa vatre. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i prolećnu minestrone čorbicu sa raznim povrćem.
Pročitajte kako se pravi gusta pileća čorba
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije