Sastojci:

  • 1 1/2 kašičica soli
  • 170 g sitne testenine u obliku školjkica, ili po želji
  • 1 kašika putera
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 1 srednji crni luk, iseckan
  • 3 stabljike celera, iseckane
  • 2 srednje šargarepe, iseckane
  • sveže mleveni crni biber
  • 6 čenova belog luka, krupno iseckanih
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 l pilećeg bujona
  • 500 ml konzerviranog celog paradajza, zgnječenog
  • 1 tikvica, isečena na kriške
  • 400 g belog pasulja iz konzerve
  • 50 g bebi spanaća
  • 80 g krupno iseckanog svežeg bosiljka
  • Rendani parmezan, za serviranje
Zašto je korisno da jedete tikvice?

Tikvice imaju neverovatno nisku kalorijsku vrednost i mogu da se konzumiraju neograničeno. Sadrže i rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna. Pune su vitamina A, C, K, kalijuma, mangana i magnezijuma.

Recept za prolećnu minestrone čorbicu:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo u šerpi na jakoj vatri, prokuvajte 1 l vode i začinite sa 1 1/2 kašičice soli. Dodajte ljuske i kuvajte, povremeno mešajući, dok ne budu al dente, oko 7 minuta. Ocedite i prebacite u srednju posudu. Dodajte puter i promešajte da se sjedini.

U međuvremenu, u velikoj šerpi na jakoj vatri zagrejte ulje. Dodajte luk, celer i šargarepu. Začinite solju i biberom. Poklopite i kuvajte, povremeno mešajući, dok luk ne postane providan, a šargarepa ne počne da omekšava, oko 8 minuta. Otkrijte, dodajte beli luk i kuvajte, mešajući, dok ne zamiriše, oko 1 minut.

Dodajte paradajz pire i kuvajte, mešajući, dok ne porumeni, oko 1 minut. Dodajte bujon i paradajz. Dovedite do ključanja i kuvajte, povremeno mešajući, dok se paradajz ne skuva, a čorba se malo zgusne, oko 5 minuta, pa začinite solju i biberom, ako je potrebno.

Smanjite vatru na srednju jačinu. Dodajte tikvice i pasulj i kuvajte, povremeno mešajući, dok ne budu al dente, 7 do 8 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte mladi spanać, bosiljak i testeninu. Podelite supu u činije. Pospite parmezanom i prelijte uljem. Možda ćete želeti da napravite i krem čorbu od kopriva.

Pročitajte recept za gustu pileću čorbu

BONUS VIDEO

KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA Izvor: KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA

StvarUkusa