Sastojci:
- 1 1/2 kašičica soli
- 170 g sitne testenine u obliku školjkica, ili po želji
- 1 kašika putera
- 80 ml maslinovog ulja
- 1 srednji crni luk, iseckan
- 3 stabljike celera, iseckane
- 2 srednje šargarepe, iseckane
- sveže mleveni crni biber
- 6 čenova belog luka, krupno iseckanih
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 l pilećeg bujona
- 500 ml konzerviranog celog paradajza, zgnječenog
- 1 tikvica, isečena na kriške
- 400 g belog pasulja iz konzerve
- 50 g bebi spanaća
- 80 g krupno iseckanog svežeg bosiljka
- Rendani parmezan, za serviranje
Recept za prolećnu minestrone čorbicu:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo u šerpi na jakoj vatri, prokuvajte 1 l vode i začinite sa 1 1/2 kašičice soli. Dodajte ljuske i kuvajte, povremeno mešajući, dok ne budu al dente, oko 7 minuta. Ocedite i prebacite u srednju posudu. Dodajte puter i promešajte da se sjedini.
U međuvremenu, u velikoj šerpi na jakoj vatri zagrejte ulje. Dodajte luk, celer i šargarepu. Začinite solju i biberom. Poklopite i kuvajte, povremeno mešajući, dok luk ne postane providan, a šargarepa ne počne da omekšava, oko 8 minuta. Otkrijte, dodajte beli luk i kuvajte, mešajući, dok ne zamiriše, oko 1 minut.
Dodajte paradajz pire i kuvajte, mešajući, dok ne porumeni, oko 1 minut. Dodajte bujon i paradajz. Dovedite do ključanja i kuvajte, povremeno mešajući, dok se paradajz ne skuva, a čorba se malo zgusne, oko 5 minuta, pa začinite solju i biberom, ako je potrebno.
Smanjite vatru na srednju jačinu. Dodajte tikvice i pasulj i kuvajte, povremeno mešajući, dok ne budu al dente, 7 do 8 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte mladi spanać, bosiljak i testeninu. Podelite supu u činije. Pospite parmezanom i prelijte uljem. Možda ćete želeti da napravite i krem čorbu od kopriva.
Pročitajte recept za gustu pileću čorbu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini