Sastojci:
- 1 kg jagoda
- 4 kašike šećera
- voda
Recept za konzerviranje jagoda:
Kako biste napravili zimnicu od jagoda, jagode preručite u šerpu i prelijte vodom. Ostavite ih tako potopljene 20 minuta operite ih pod mlazom čiste vode. Zatim ih očistite i sačuvajte listove od jagoda, a jagode ubacite u šerpu. Očišćene jagode ređajte u dve čiste, sterile tegle. U svaku teglu ubacite 2 kašike šećera. Preko toga u svaku teglu sipajte ključalu vodu.
Tegle zatvorite čistim poklopcima. Zatim pripremite veliku duboku šerpu za pasterizaciju. Stavite kuhinjsku krpu na dno šerpe. Zatim ubacite obe tegle i sipajte toplu vodu u šerpu. Vodu sipajte do visine poklopca na tegli.
Prebacite zatim šerpu na šporet i od momenta kada voda proključa smanjite temperaturu i kuvajte 15. Nakon 15 minuta ostavite tegle da se hlade u toj vodi, a onda ih prebacite na tamno i hladno mesto do upotrebe. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ukiseljene rotkivce za letnju sezonu.
Pročitajte kako Bugari kisele krastavčiće?
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini