Sastojci:
- 170 g konzerviranih sardina (oko 7–8 komada)
- 1 veliki crni luk
- 1 mala šargarepa
- 1 kašičica senfa
- 80 g sira za mazanje
- Kora jednog limuna
- prstohvat morske soli
- malo bibera
- 1 šaka svežeg vlašca
Priprema:
Ako tražite brz, ukusan i hranljiv namaz koji se pravi od par jednostavnih sastojaka, ova domaća pašteta od sardina biće pravo otkriće. Bogata je proteinima, ima pun ukus i savršeno se slaže uz hleb, tost, krekere ili štapiće od povrća. Najlepše od svega – možete je spremiti za manje od deset minuta, a u frižideru može stajati i dan–dva, pa je idealna i za doručak i za užinu kad nemate vremena za kuvanje.
Sardine očistite po potrebi (po izboru: sa ili bez centralnog grebena). Luk i šargarepu sitno izrendajte ili iseckajte. U posudi sjedinite sardine, luk, šargarepu, senf, sir, limunovu koru, so i biber. Sve zajedno dobro izgnječite viljuškom ili izmiksajte u blenderu, po željenoj teksturi. Na kraju dodajte sitno seckani vlašac i promešajte.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini