U Srbiji se pite uglavnom prave od gotovih ili domaćih kora punjene različitim nadevima. Ruskinje imaju nešto drugačiji recept, ali jednako ukusna. Oni ređaju 3 sloja. Prvo testo, pa nadev, a kao poslednji sloj preliv. Obavezno isprobajte ovu pitusa sardinama, a njeno mekano testo, fantastičan nadev i preliv od pavlake i sira nateraće vas da joj se vraćate stalno.
- Sastojci:
- 150 g brašna
- 3 jajeta
- 40 ml ulja
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- Za punjenje:
- 1 konzerva sardine
- 3 jajeta
- 2 crna luka
- Za preliv:
- 150 g tvrdog sira
- 200 g kisele pavlake
Priprema:
Za punjenje: Skuvajte jaja, pa ih iseckajte na kockice. U posudi pomešajte sardinu koju ste izdrobili, jaja i seckani crni luk koji ste prethodno propržili. Promešajte, a u drugoj posudi pomešajte kiselu pavlaku sa rendanim sirom.
Za testo: Jaja penasto umutite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa lepo sjedinite. Zatim sipajte ulje i opet promešajte. U tepsiju koju ste obložili pek papirom stavite testo, preko nadev od sardina, pa kao poslednji sloj pavlaku sa sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus