U Srbiji se pite uglavnom prave od gotovih ili domaćih kora punjene različitim nadevima. Ruskinje imaju nešto drugačiji recept, ali jednako ukusna. Oni ređaju 3 sloja. Prvo testo, pa nadev, a kao poslednji sloj preliv. Obavezno isprobajte ovu pitusa sardinama, a njeno mekano testo, fantastičan nadev i preliv od pavlake i sira nateraće vas da joj se vraćate stalno.
- Sastojci:
- 150 g brašna
- 3 jajeta
- 40 ml ulja
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- Za punjenje:
- 1 konzerva sardine
- 3 jajeta
- 2 crna luka
- Za preliv:
- 150 g tvrdog sira
- 200 g kisele pavlake
Priprema:
Za punjenje: Skuvajte jaja, pa ih iseckajte na kockice. U posudi pomešajte sardinu koju ste izdrobili, jaja i seckani crni luk koji ste prethodno propržili. Promešajte, a u drugoj posudi pomešajte kiselu pavlaku sa rendanim sirom.
Za testo: Jaja penasto umutite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa lepo sjedinite. Zatim sipajte ulje i opet promešajte. U tepsiju koju ste obložili pek papirom stavite testo, preko nadev od sardina, pa kao poslednji sloj pavlaku sa sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem