U Srbiji se pite uglavnom prave od gotovih ili domaćih kora punjene različitim nadevima. Ruskinje imaju nešto drugačiji recept, ali jednako ukusna. Oni ređaju 3 sloja. Prvo testo, pa nadev, a kao poslednji sloj preliv. Obavezno isprobajte ovu pitusa sardinama, a njeno mekano testo, fantastičan nadev i preliv od pavlake i sira nateraće vas da joj se vraćate stalno. 

  • Sastojci: 
  • 150 g brašna 
  • 3 jajeta 
  • 40 ml ulja 
  • prstohvat soli
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • Za punjenje: 
  • 1 konzerva sardine
  • 3 jajeta
  • 2 crna luka 
  • Za preliv: 
  • 150 g tvrdog sira
  • 200 g kisele pavlake 

Priprema: 
Za punjenje: Skuvajte jaja, pa ih iseckajte na kockice. U posudi pomešajte sardinu koju ste izdrobili, jaja i seckani crni luk koji ste prethodno propržili. Promešajte, a u drugoj posudi pomešajte kiselu pavlaku sa rendanim sirom. 
Za testo: Jaja penasto umutite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa lepo sjedinite. Zatim sipajte ulje i opet promešajte. U tepsiju koju ste obložili pek papirom stavite testo, preko nadev od sardina, pa kao poslednji sloj pavlaku sa sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Brze pitice sa sirom Instagram/cooking_with_larisa

Izvor: Stvar ukusa