Sastojci:
- 2 mlade tikvice (manje)
- 4 kuvana jajeta
- 2 topljena sira (zamrznuta radi lakšeg sečenja)
- 2 čena belog luka
- 1 veza sveže mirođije
- 1 kašika majoneza (ili po ukusu)
- So i biber po ukusu
Priprema:
Ova salata je lagana, osvežavajuća i puna ukusa, idealna za letnje dane ili kao prilog uz roštilj. Tikvice se blago obare, jaja i sir dodaju punoću, a beli luk i kopar daju onaj fini domaći šmek.
Isecite tikvice na sitne kockice. Prelijte ih ključalom vodom, ostavite 2–3 minuta, ocedite, pa ponovite postupak još jednom. Ohladite i ostavite u cediljci da se potpuno ocede. Isecite kuvana jaja i zamrznuti sir na kockice. U velikoj činiji sjedinite tikvice, jaja i sir. Dodajte sitno seckani beli luk i mirođiju. Začinite majonezom, posolite i pobiberite po ukusu. Lagano promešajte i rashladite pre serviranja.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini