Sastojci:
- 1 sitno rendana tikvica
- 1/3 šolje iseckanog kupusa
- 1/3 šolje sitno seckanog crnog luka
- 1/3 šolje iseckanog korijandera
- ½ kašičice soli
- 2 kašičice sitno mlevenog belog luka
- 2 kašičice sitno seckane zelene čili papričice
- 2 jaja
- ½ šolje brašna
Priprema:
Ove slane palačinke od tikvica i kupusa su odličan izbor kad želite nešto lagano, hranljivo i puno ukusa. Brzo se prave, a uz dodatak korijandera i čili papričice dobijaju poseban osvežavajući šmek. Služite ih uz jogurt ili sos od belog luka za pravu uživanciju.
Dobro izmešajte tikvicu, kupus, crni luk, korijander, so, beli luk, čili papričicu, jaja i brašno dok smesa ne postane homogena. Zagrejte tiganj i premažite uljem ili puterom.
Sipajte smesu u tiganj i ravnomerno je rasporedite do srednje debljine, kao palačinku. Poklopite i pržite na srednjoj temperaturi sa jedne strane dok ne dobije zlatnu boju, pa pažljivo okrenite i pržite i drugu stranu.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini