Sastojci:

  • 1 sitno rendana tikvica
  • 1/3 šolje iseckanog kupusa
  • 1/3 šolje sitno seckanog crnog luka
  • 1/3 šolje iseckanog korijandera
  • ½ kašičice soli
  • 2 kašičice sitno mlevenog belog luka
  • 2 kašičice sitno seckane zelene čili papričice
  • 2 jaja
  • ½ šolje brašna 

Priprema:

Ove slane palačinke od tikvica i kupusa su odličan izbor kad želite nešto lagano, hranljivo i puno ukusa. Brzo se prave, a uz dodatak korijandera i čili papričice dobijaju poseban osvežavajući šmek. Služite ih uz jogurt ili sos od belog luka za pravu uživanciju.

Savet:

Da palačinke budu što sočnije i ukusnije, tikvice dobro ocedite pre nego što ih pomešate sa ostalim sastojcima — na taj način smesa neće biti previše vlažna i palačinke će se lakše pržiti i lepo zapeći.

Dobro izmešajte tikvicu, kupus, crni luk, korijander, so, beli luk, čili papričicu, jaja i brašno dok smesa ne postane homogena. Zagrejte tiganj i premažite uljem ili puterom.

Sipajte smesu u tiganj i ravnomerno je rasporedite do srednje debljine, kao palačinku. Poklopite i pržite na srednjoj temperaturi sa jedne strane dok ne dobije zlatnu boju, pa pažljivo okrenite i pržite i drugu stranu.

Bonus video

Recept za palačinke od sira i krompira Izvor: Recept za palačinke od sira i krompira