Sastojci:

  • 700 g kupusa
  • 200 g šargarepe
  • 250 g jabuka
  • 30 g oraha
  • 1 kašika putera
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 200 g jogurta
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica meda
  • so i biber po ukusu
Dodatni savet:

Ova salata može da se čuva u frižideru 2 dana i postaje još bolja.
Možete da pripremite salatu bez dresinga i da je promešate neposredno pre serviranja. Umesto oraha, možete koristiti i pinjole ili lešnike.

Recept za prolećnu salatu sa jabukama i orasima:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo operite glavicu kupusa, i isecite je na tanke trakice. Krupno izrendajte šargarepu. Isecite jabuku na četvrtine, očistite jezgro, isecite je na štapiće i poprskajte sokom od limuna.

Istopite puter u tiganju, propržite orahe i karamelizujte ih sa smeđim šećerom (3-5 min). Pomešajte jogurt sa senfom, medom, sokom od limuna, solju i biberom, da biste napravili dresing. Sve pomešajte i servirajte sa toplim kandiranim orasima. Možda ćete želeti da napravite i salatu od pečene cvekle, mocarele i rukole.

Pročitajte kako da napravite i prolećnu salatu od šargarepe i suvog grožđa

BONUS VIDEO

Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa