Sastojci:

  • 470 g makarona
  • 2 velika tvrdo kuvana jajeta, iseckana
  • 1 mali crni luk, iseckan
  • 3 stabljike celera, iseckane
  • 3 crvene paprike, očišćene od semenki i iseckane
  • 2 kašike sitno iseckanih kiselih krastavaca
  • 470 g domaćeg posnog majoneza
  • 3 kašike senfa
  • 2 ¼ kašičice belog sirćeta
  • ¼ kašičice soli
Zašto je korisno jesti celer?

Celer se ubraja u namirnice koje mogu da obezbede priliv vitamina i minerala, potrebnih telu za obavljanje svakodnevnih funkcija. Konzumiranje celera u okviru uravnotežene ishrane može da podmiri dnevne potrebe za unosom vitamina K, koji je ključan za pravilno zgrušavanje krvi. Takođe, celer u određenoj količini sadrži vitamin A i kompleks B vitamina, koji su neophodni za stvaranje ćelija i održavanje zdravlja očiju, kože i kostiju. Bogat je antioksidansima i ima antiupalna svojstva. Važan je izvor flavonola i flavonskih antioksidanata.

Recept za makarone salatu:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo skuvajte makarone, a zatim ih ocedite i ostavite sa strane da se ohlade. Skuvajte dva jajeta, oljuštite i isecite.

U velikoj posudi pomešajte jaja, seckani luk, celer, papriku i kisele krastavce. U maloj posudi pomešajte domaći posni majonez, senf, sirće i so.

Prelijte preko jaja i povrća. Dodajte ohlađene makarone i mešajte dok se dobro ne sjedine. Pokrijte i ohladite u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pasta salata sa sirom, kobasicom i povrćem.

Pročitajte kako se salata od pečene cvekle, mocarele i rukole

BONUS VIDEO

Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa