Sastojci:
- 450 g spiralne testenine
- 700 g čeri paradajza, prepolovljenog
- 230 g kačkavalja, isečenog na kockice
- 230 g kobasice, isečene na kockice
- 115 g kulena, isečenog na kolutove
- 1 velika zelena paprika, isečena na komadiće
- 280 g crnih maslina, oceđenih
- 110 g ljute paprike, iseckane
Za dresing:
- 6 kašika maslinovog ulja
- 3 kašike belog vinskog sirćeta
- 3 kašike svežeg limunovog soka
- 1½ kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- 1½ kašičica meda
- 1½ kašičica sušenog origana
- 1 čen belog luka, rendanog
- ¾ kašičice senfa
- ¾ kašičice sušene majčine dušice
- ¼ kašičice morske soli
- sveže mleveni crni biber
- 3 kašike parmezana, opciono
Recept za pasta salatu:
Kako biste napravili ovu pastu u vidu salate, prvo u velikoj šerpi prokuvajte blago posoljenu vodu, pa skuvajte testeninu u ključaloj vodi, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 12 minuta. Ocedite testeninu i prebacite u činiju.
Zatim pomešajte testeninu sa paradajzom, kačkavaljem, kobasicom, kulenom, zelenom paprikom, maslinama i ljutom paprikom. Prelijte dresingom za salatu i promešajte da se obloži. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i laganu prolećnu pastu sa graškom i pavlakom.
Pročitajte kako se pravi pasta sa sočivom i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini