Sastojci:
- 200 g nesoljenih i nepečenih pistaća (više ili manje, po želji)
- prstohvat vanilinog šećera, po želji
Recept za domaći namaz od pistaća:
Kako biste napravili ovaj namaz blendirajte pistaće oko 20 minuta. Postepeno će se pretvoriti u pastu, a zatim u puter. Kada se pretvori u puter, blendirajte još 3-4 minuta. Nakon toga prebacite u teglu.
Savet je da ne koristite pečene i slane pistaće, već neslane i nepečene. Namaz možete da čuvate nekoliko nedelja u hermetički zatvorenoj posudi. Po želji dodajte na kraju malo vanilinog šećera ili drugih začina. Možda ćete želeti da napravite i domaću paštetu od oraha.
Pročitajte kako da napravite namaz od batata
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini