Sastojci:

  • 200 g nesoljenih i nepečenih pistaća (više ili manje, po želji)
  • prstohvat vanilinog šećera, po želji
Zašto je korisno da jedete pistaće?

Pistaći su izvrstan izvor zdravih masti, vlakana, proteina, antioksidanata i imaju brojne hranljive materije, uključujući vitamin B i tiamin. Pomažu probavi i dobrim bakterijama u crevima.

Recept za domaći namaz od pistaća:

Kako biste napravili ovaj namaz blendirajte pistaće oko 20 minuta. Postepeno će se pretvoriti u pastu, a zatim u puter. Kada se pretvori u puter, blendirajte još 3-4 minuta. Nakon toga prebacite u teglu.

Savet je da ne koristite pečene i slane pistaće, već neslane i nepečene. Namaz možete da čuvate nekoliko nedelja u hermetički zatvorenoj posudi. Po želji dodajte na kraju malo vanilinog šećera ili drugih začina. Možda ćete želeti da napravite i domaću paštetu od oraha.

Pročitajte kako da napravite namaz od batata

BONUS VIDEO

namaz od smokve i čokolade Izvor: namaz od smokve i čokolade

StvarUkusa