Sastojci:

  • 230 g urmi bez koštica
  • 110 g badema
  • 450 g kriški slanine
Zašto je korisno da jedete urme?

Urme su prirodno slatke i ne sadrže dodate šećere, a izuzetno su hranljive. Obezbeđuju oko 18 odsto dnevnih potreba za vlaknima i potpomažu funkcije varenja. Bogate su vitaminom B, vitaminom K, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, kalijumom, cinkom i manganom. Takođe su bogate antioksidansima i imaju anti-gljivična svojstva. Imaju jako antiupalno dejstvo.

Recept za urme u slaninici:

Kako biste pripremili urme na ovaj način, zagrejte rernu na 180 stepeni. Isecite urme. Stavite po jedan badem u svaku urmu. Umotajte urme u slaninu, i pričvrstite ih koristeći čačkalice.

Pecite 10 minuta ili dok slanina ne porumeni i ne postane hrskava. Servirajte kao predjelo i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i kuglice od urmi, ovsa i kikiriki putera.

Pročitajte kako se prave kuglice od suvog voća i kikirikija prelivene čokoladom

BONUS VIDEO

Recept za kuglice sa urmama i orasima Izvor: Recept za kuglice sa urmama i orasima

StvarUkusa