Sastojci:
- 230 g urmi bez koštica
- 110 g badema
- 450 g kriški slanine
Recept za urme u slaninici:
Kako biste pripremili urme na ovaj način, zagrejte rernu na 180 stepeni. Isecite urme. Stavite po jedan badem u svaku urmu. Umotajte urme u slaninu, i pričvrstite ih koristeći čačkalice.
Pecite 10 minuta ili dok slanina ne porumeni i ne postane hrskava. Servirajte kao predjelo i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i kuglice od urmi, ovsa i kikiriki putera.
Pročitajte kako se prave kuglice od suvog voća i kikirikija prelivene čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini