Cimet kuglice su savršeni mali zalogaji u vidu energetskih bombi i svakome će da zadovolje želju za slatkišima. Ako volite nepečene kolače možda ćete želeti da napravite i kokos kuglice punjene čokoladom. Cimet kuglice se rpave sa urmama, indijskim orasima i ovsom. Vrlo su zdrave. Evo kako se prave kalorične cimet kuglice.
Sastojci:
- 6 velikih urmi, bez koštica
- 60 g biljnog putera
- 60 g ovsa
- 60 g sirovog nepečenog indijskog oraha
- 30 g kokosovog ulja
- 1 1/2 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike speltinog brašna
- 2 kašike šećera
Posne cimet kuglice za desert
Izmiksirajte sastojke
Za cimet kuglice u mašini za obradu hrane izmiksirajte urme, biljni puter, ovas, indijski orah, ulje, vanilu, cimet i so dok se ne sjedine i dok se ne formira lepljivo testo, 1 do 2 minuta.
Oblikujte kuglice
Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Mešavinu testa uvaljajte u oblike kuglica. Ređajte kuglice na pripremljen pleh.
Ohladite kuglice
U srednjoj posudi pomešajte brašno, šećer, prstohvat soli i preostali cimet. Uvaljajte kuglice u mešavinu brašna i vratite u pleh. Ostavite u frižideru dok se ne ohladi, oko 30 minuta. Uživajte u posnim cimet kuglicama za desert.
Pročitajte i kako se prave neodoljive tiramisu kuglice
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus