MekDonald je najpoznatiji restoran brze hrane. Već smo vam pisali kako da napravite big mek kod kuće ili čuveni sladoled, a sada vam donosimo recept za pitu sa jabukama koja je kao iz Meka. Pravi se od lisnatog testa, nadeva sa jabukama, a onda se posipa šećerom i cimetom. Priprema pite sa jabukama nije komplikovana i uspeće svima.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 2 jabuke
- 60 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica vanile
- 2 kašike limunovog soka
- 30 g putera
- 1 kašičica kukuruznog skroba
- 1 kašikom vode
- Za premazivanje:
- 1 belance
- šećer
- cimet
Recept za pitu sa jabukama kao iz Meka:
Pripremite lisanto testo
Lisnato testo odmrznite, pa razvucite oklagijom. Isecite na trake, pa sklonite sa strane.
Napravite nadev
U tiganj stavite jabuke koje ste oljuštili i iseckali. Kratko propržite, pa dodajte cimet, šećer, vanilu, sok od limuna i puter. Kratko kuvajte, pa dodajte skrob pomešan sa vodom i kada se nadev zgusne sklonite sa šporeta.
Napravite pitu
Sipajte nadev na polovinu testa, pa ivice premažite umućenim belancetom. Preklopite i ivice pritisnite viljuškom. Premažite belancetom celu pitu, pa zasecite na vrhu.
Pecite pitu
Pospite šećerom i cimetom koji ste pomešali, pa pospite preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Najjednostavnija pita sa jabukama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus