Sastojci:
- 240 g putera, omekšanog
- 4 čena belog luka, narendana
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna ruzmarina, majčine dušice, vlašca, bosiljka
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice crnog bibera
Recept za domaći puter sa belim lukom i peršunom:
Kako biste napravili ovaj namaz, prvo u posudi pomešajte omekšani puter, rendani beli luk, seckano začinsko bilje, so i biber. Temeljno mešajte dok se svi sastojci ne rasporede ravnomerno.
Probajte i prilagodite začine ako je potrebno - dodajte još belog luka ili začinskog bilja. Pripremite papir za pečenje. Kašikom stavite mešavinu putera na sredinu papira i oblikujte je u trupac, tako što ćete ga čvrsto urolati. Uvrnite krajeve papira da biste zatvorili sa strane.
Umotani puter stavite u frižider na najmanje 1 sat ili dok se ne stegne. Ohlađeni puter nasecite na kolutove i servirajte uz topli hleb, meso sa roštilja, pečeni krompir ili povrće kuvano na pari. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i začinjeni namaz od oraha.
Pročitajte i recept za kremasti feta namaz
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Pita od lišća vinove loze bez kora – grčko jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Starinski kolač sa kajsijama i grizom
Pasta sa mlevenim mesom i paradajz sosom
Pita sa paradajzom i sirom
Letnji tart sa svežim voćem