Sastojci:
- 190 g rendanog krastavca
- 380 g grčkog jogurta
- 1,5 kašičica mlevenog ili sitno naseckanog belog luka
- 6 kašika seckanog sveže mirođije
- 3 kašike limunovog soka
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, po ukusu
- prstohvat crnog bibera u prahu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za caciki namaz:
Kako biste pripremili ovaj namaz, prvo pripremite krastavac tako što ćete da ga narendate. Pomešajte ga sa ½ kašičice soli i ostavite da odstoji 5-6 minuta. Iscedite i ostavite ga po strani.
Umutite jogurt koristeći žičanu metlicu, dok ne postane gladak i kremast. U činiju dodajte oceđeni krastavac, beli luk, mirođiju, limunov sok, maslinovo ulje, so i biber i dobro promešajte.
Dodatno posolite, ukoliko želite. Ostavite u frižideru 2-3 sata da se ukusi spoje. Servirajte ohlađeno. Možda ćete želeti da napravite i namaz od batata.
Pročitajte kako da napravite i namaz od pečenog patlidžana i paprika
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus