Sastojci:
- 230 g feta sira
- 2 kašike meda
- 1 kašika semena susama
- 1 kašika maslinovog ulja
- sveže grančice majčine dušice (za ukras, po želji)
- hrskavi hleb, za serviranje
Recept za zapečeni feta sir sa medom:
Kako biste pripremili sir na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 200°C. Prebacite feta sir u posudu za pečenje manje veličine. Pokapajte maslinovo ulje ravnomerno preko sira, a zatim obilno sipajte med po površini sira. Pospite susamom i malo ga utapkajte u sir.
Prebacite posudu u zagrejanu rernu i pecite 15 minuta, ili dok feta ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 1-2 minuta. Ukrasite svežim grančicama majčine dušice. Servirajte odmah sa hrskavim hlebom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i brzinske kuglice od sira.
Pročitajte i kako se pravi pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem