Sastojci:

  • 230 g feta sira
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika semena susama
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • sveže grančice majčine dušice (za ukras, po želji)
  • hrskavi hleb, za serviranje
Savet za bolji ukus zapečenog feta sira:

Dodajte pre pečenja prstohvat tucane paprike i dobićete pikantnu verziju sira. Svakako, važno je da koristite kvalitetan feta sir, kako se ne bi isušio tokom pečenja. Možete da tostirate semenke susama pre nego što ih dodate na fetu.

Recept za zapečeni feta sir sa medom:

Kako biste pripremili sir na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 200°C. Prebacite feta sir u posudu za pečenje manje veličine. Pokapajte maslinovo ulje ravnomerno preko sira, a zatim obilno sipajte med po površini sira. Pospite susamom i malo ga utapkajte u sir.

Prebacite posudu u zagrejanu rernu i pecite 15 minuta, ili dok feta ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 1-2 minuta. Ukrasite svežim grančicama majčine dušice. Servirajte odmah sa hrskavim hlebom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i brzinske kuglice od sira.

Pročitajte i kako se pravi pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni

BONUS VIDEO

Štapići sa susamom i sirom Izvor: Štapići sa susamom i sirom

StvarUkusa