Sastojci:
Za povrćnu masu:
- 2 jajeta
- 2 prstohvata soli
- ½ kašičice italijanskog začina
- prstohvat mlevene paprike
- 2 tikvice
- malo soli za ceđenje tikvica
- 2 krompira
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike griza
- veza peršuna (sitno seckana)
Za mesni dodatak:
- 250 g mlevenog ćurećeg mesa
- 1 manja glavica crnog luka (sitno seckana)
- 1 čen belog luka
- prstohvat suve ili sveže majčine dušice
- ¼ kašičice soli
- 1 žumance
- 60 g rendane mocarele
- biljno ulje (za prženje ili podmazivanje)
Priprema:
Ako tražite način da u svoju ishranu uvrstite i povrće – ovi medaljoni od tikvica sa ćurećim mesom su pravo rešenje. Kombinacija sočnih tikvica, blagog mesa i topivog sira daje jelo koje je istovremeno lagano i zasitno. Idealni su za ručak, večeru ili čak kao obrok za poneti, a posebno ih vole i deca.
Narendajte tikvice, posolite ih i ostavite da puste vodu 10 minuta. Zatim ih dobro ocedite. Narendajte krompir i šargarepu, sitno iseckajte crni i beli luk, pa sve pomešajte s jajima, grizom, peršunom i začinima.
U drugoj posudi sjedinite mleveno ćureće meso, seckani luk i beli luk, majčinu dušicu, so, žumance i rendanu mocarelu. Dobro izmešajte.
U povrćnu smesu dodajte mesni deo i sve zajedno dobro sjedinite. Oblikujte medaljone rukama (po želji možete koristiti kašiku). Pržite ih u tiganju na malo ulja ili pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta, dok ne porumene.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini