Sastojci:

Za povrćnu masu:

  • 2 jajeta
  • 2 prstohvata soli
  • ½ kašičice italijanskog začina
  • prstohvat mlevene paprike
  • 2 tikvice
  • malo soli za ceđenje tikvica
  • 2 krompira
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike griza 
  • veza peršuna (sitno seckana)

Za mesni dodatak:

  • 250 g mlevenog ćurećeg mesa
  • 1 manja glavica crnog luka (sitno seckana)
  • 1 čen belog luka
  • prstohvat suve ili sveže majčine dušice
  • ¼ kašičice soli
  • 1 žumance
  • 60 g rendane mocarele
  • biljno ulje (za prženje ili podmazivanje)

Priprema:

Ako tražite način da u svoju ishranu uvrstite i povrće – ovi medaljoni od tikvica sa ćurećim mesom su pravo rešenje. Kombinacija sočnih tikvica, blagog mesa i topivog sira daje jelo koje je istovremeno lagano i zasitno. Idealni su za ručak, večeru ili čak kao obrok za poneti, a posebno ih vole i deca.

Savet:

Ako želite još laganiju varijantu, pecite medaljone na papiru za pečenje bez dodatnog ulja.

Narendajte tikvice, posolite ih i ostavite da puste vodu 10 minuta. Zatim ih dobro ocedite. Narendajte krompir i šargarepu, sitno iseckajte crni i beli luk, pa sve pomešajte s jajima, grizom, peršunom i začinima.

U drugoj posudi sjedinite mleveno ćureće meso, seckani luk i beli luk, majčinu dušicu, so, žumance i rendanu mocarelu. Dobro izmešajte.

U povrćnu smesu dodajte mesni deo i sve zajedno dobro sjedinite. Oblikujte medaljone rukama (po želji možete koristiti kašiku). Pržite ih u tiganju na malo ulja ili pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta, dok ne porumene.

Bonus video

Recept za faširane šnicle od tikvica Izvor: Recept za faširane šnicle od tikvica