Ukusan desert za ljubitelje voća i testa.
Sastojci:
1 dl vode
250 g pšeničnog belog brašna
1 prstohvat soli
170 g putera
4 komada nektarina
2 kašike smeđeg šećera
sitno izrendana kora od jednog limuna
Priprema:
1. Pomešajte brašno i so, viljuškom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, treba da dobijete mrvastu, lepljivu smesu. Zamotajte je u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali testo. Ostavite 30 min u frižideru.
2. U činiju pomešajte nektarine narezane na kriške sa šećerom i limunom.
3. Testo razvaljajte na više malih krugova, dno na par mesta izbockajte viljuškom pa na testo složite nektarine i podignite krajeve testa.
4. Pecite u zagrejanoj rernii na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Gastro
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus