Ukusan desert za ljubitelje voća i testa.

Sastojci:

1 dl vode

250 g pšeničnog belog brašna

1 prstohvat soli

170 g putera

Nadev:

4 komada nektarina

2 kašike smeđeg šećera

sitno izrendana kora od jednog limuna

Priprema:

1. Pomešajte brašno i so, viljuškom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, treba da dobijete mrvastu, lepljivu smesu. Zamotajte je u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali testo. Ostavite 30 min u frižideru.

2. U činiju pomešajte nektarine narezane na kriške sa šećerom i limunom.

3. Testo razvaljajte na više malih krugova, dno na par mesta izbockajte viljuškom pa na testo složite nektarine i podignite krajeve testa.

4. Pecite u zagrejanoj rernii na 180°C oko 40 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Gastro