Ukusan desert za ljubitelje voća i testa.
Sastojci:
1 dl vode
250 g pšeničnog belog brašna
1 prstohvat soli
170 g putera
4 komada nektarina
2 kašike smeđeg šećera
sitno izrendana kora od jednog limuna
Priprema:
1. Pomešajte brašno i so, viljuškom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, treba da dobijete mrvastu, lepljivu smesu. Zamotajte je u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali testo. Ostavite 30 min u frižideru.
2. U činiju pomešajte nektarine narezane na kriške sa šećerom i limunom.
3. Testo razvaljajte na više malih krugova, dno na par mesta izbockajte viljuškom pa na testo složite nektarine i podignite krajeve testa.
4. Pecite u zagrejanoj rernii na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Gastro
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem