Ovaj slatkiš je jedan od omiljenih u užičkom kraju, lako se priprema,a evo i recepta:

Sastojci:

7 očišćenih i izdubljenih jabuka

150 g oraha

100 g suvih šljiva

2 kašike meda

Patišpanj:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

4 kašike mleka

4 kašike ulja

1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Sjediniti mlevene orahe, sitno seckane suve šljive i med i tom masom napuniti jabuke. Zapeći punjene jabuke u rerni na 180°C da omekšaju.

Mikserom zamešati sve vlažne sastojke i šećer, a na kraju uz mešanje dodati brašno. Masa mora biti kompaktna i gusta. Zapečene jabuke u plehu zaliti masom za patišpanj. Peći u rerni na 200°C 20 minuta. Čačkalicom proveriti da li je patišpanj gotov. Pre serviranja ostaviti da se ohladi. Služiti preliveno medom ili šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Srbijuvolimo.rs