Iskoristite sezonu nektarina i napravite ovaj ukusni hleb, koji možete poslužiti za doručak ili večeru.
Sastojci:
4 supene kašike kakaa
4 komada nektarina
120 ml toplog svežeg mleka
15 g praška za pecivo
1 kesica vanile
1 prstohvat soli
150g brašna tip 500
1 komad instant kafe
50 ml ulje
150g šećera
2 komada jaja
6 kriški hleba
Priprema:
Uzmite kriške hleba i odvojite koru. Treba vam samo sredina, izmrvite je i stavite u posudu. Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, sipajte ovu smesu u posudu sa hlebom. Rastvorite kafu u 50 ml tople vode i dodajte je lagano, mutite mikserom smesu od hleba. Dodajte mleko, vanilu i promešajte. Brašno, kakao, so i prašak za pecivo prosejte i dodajte u osnovnu smesu. Promešajte, ovaj put ne mikserom, nego drvenom varjačom dok potpuno ne upije suve sastojke. Testo treba da ima konsistenciju guste kaše, ako je vaše vodenasto, dodajte još malo brašna. Isecite nektarine na sitne komade i pospite ih sa malo brašna, tako neće pustiti mnogo tečnosti i testo neće biti lepljivo. Stavite papir za pečenje na dno kalupa za tortu i sipajte dobijenu smesu. Pecite na 170° oko 50 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Savet: Ako nemate nektarine ili nije sezona, možete koristiti voće koje imate u kući.
Izvor: bonapeti.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus