Iskoristite sezonu nektarina i napravite ovaj ukusni hleb, koji možete poslužiti za doručak ili večeru.

Sastojci:

4 supene kašike kakaa

4 komada nektarina

120 ml toplog svežeg mleka

15 g praška za pecivo

1 kesica vanile

1 prstohvat soli

150g brašna tip 500

1 komad instant kafe

50 ml ulje

150g šećera

2 komada jaja

6 kriški hleba

Priprema:

Uzmite kriške hleba i odvojite koru. Treba vam samo sredina, izmrvite je i stavite u posudu. Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, sipajte ovu smesu u posudu sa hlebom. Rastvorite kafu u 50 ml tople vode i dodajte je lagano, mutite mikserom smesu od hleba. Dodajte mleko, vanilu i promešajte. Brašno, kakao, so i prašak za pecivo prosejte i dodajte u osnovnu smesu. Promešajte, ovaj put ne mikserom, nego drvenom varjačom dok potpuno ne upije suve sastojke. Testo treba da ima konsistenciju guste kaše, ako je vaše vodenasto, dodajte još malo brašna. Isecite nektarine na sitne komade i pospite ih sa malo brašna, tako neće pustiti mnogo tečnosti i testo neće biti lepljivo. Stavite papir za pečenje na dno kalupa za tortu i sipajte dobijenu smesu. Pecite na 170° oko 50 minuta, proverite čačkalicom za zube.

Savet: Ako nemate nektarine ili nije sezona, možete koristiti voće koje imate u kući.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs