Ovu pitu možete da poslužite sa grčkim jogurtom.
Sastojci:
1 kg mlevenog mesa (najbolje svinjsko i juneće)
pola kg praziluka (može i kg ako ste ljubitelj)
1 kisela pavlaka
čaša kisele vode
suvi biljni začin
biber
kore
3 jaja
1/2 šolje ulja
Priprema:
Praziluk sitno naseckajte i malo propržite. Onda dodajte meso i pržite dok ne bude gotovo. Začinite po ukusu. Zatim u tepsiji poređajte kore, pa preko meso i tako dok ne utrošite. U posudi pomešajte pavlaku, jaja, ulje i kiselu vodu. Zatim pitu isecite na kocke i prelijte je smesom koju ste napravili. Ostavite da odstoji 2 sata i zatim pecite na 250° nekih sat vremena ili dok ne dobije boju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Kako da ukiselite mladi luk da duže traje
Rolat sa makom i krem sirom
Domaće lepinje sa hrskavom šarenom koricom
Harmonika pita sa paradajzom, lukom i kačkavaljem