Ovu pitu možete da poslužite sa grčkim jogurtom.

Sastojci:

1 kg mlevenog mesa (najbolje svinjsko i juneće)

pola kg praziluka (može i kg ako ste ljubitelj)

1 kisela pavlaka

čaša kisele vode

suvi biljni začin

biber

kore

3 jaja

1/2 šolje ulja

Priprema:

Praziluk sitno naseckajte i malo propržite. Onda dodajte meso i pržite dok ne bude gotovo. Začinite po ukusu. Zatim u tepsiji poređajte kore, pa preko meso i tako dok ne utrošite. U posudi pomešajte pavlaku, jaja, ulje i kiselu vodu. Zatim pitu isecite na kocke i prelijte je smesom koju ste napravili. Ostavite da odstoji 2 sata i zatim pecite na 250° nekih sat vremena ili dok ne dobije boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs