Štapiće možete služiti kao predjelo, ali i kao večeru ili doručak sa malo jogurta ili kiselog mleka.
Sastojci:
1/2 kg brašna
250 g kačkavalja
250 g butera
1 dl hladnog mleka
prašak za pecivo
1 jaje
1 žumance
malo soli
Priprema:
Izmešati brašno i puter rukom, dodati prašak za pecivo i narendani kačkavalj. Dobro umesiti i napraviti rupu u sredini i tu staviti 1 celo jaje i 1 žumance, malo soli i mleko. Opet dobro umesiti i testo podeliti na dva dela. Razvaljati na debljinu pola prsta, premazati preostalim belancem i posuti narendanim kačkavaljem. Peći na 200° dok ne porumeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus