Štapiće možete služiti kao predjelo, ali i kao večeru ili doručak sa malo jogurta ili kiselog mleka.

Sastojci:

1/2 kg brašna

250 g kačkavalja

250 g butera

1 dl hladnog mleka

prašak za pecivo

1 jaje

1 žumance

malo soli

Priprema:

Izmešati brašno i puter rukom, dodati prašak za pecivo i narendani kačkavalj. Dobro umesiti i napraviti rupu u sredini i tu staviti 1 celo jaje i 1 žumance, malo soli i mleko. Opet dobro umesiti i testo podeliti na dva dela. Razvaljati na debljinu pola prsta, premazati preostalim belancem i posuti narendanim kačkavaljem. Peći na 200° dok ne porumeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs