Lagani desert koji se topi u ustima.
Sastojci za testo:
100 ml ulja
200 ml vode
6 punih kašika oštrog brašna t – 400
4 cela jaja
Punjenje:
350 ml mleka
3 cela jaja
3 kašike šećera
250 ml slatke pavlake
3 kašike brašna
Glazura:
200g mlečne čokolade
50g crne čokolade
2–3 kašike mleka ili slatke pavlake (neumućene)
Priprema:
Na vatru staviti vodu i ulje da provri. Kada provri zakuvati brašno i mešati dok se sve ne sjedini, a tako će se i brašno malo skuvati. Ostaviti da se hladi. U mleko dodavati jedno po jedno celo jaje i mutiti mikserom. Sipati masu u kesu od šprica ili čak može i obična kesa za meso kojoj odsečete vrh 1 cm.
Veliki pleh od rerne jednom premazati umočenom četkicom u ulje, a i ne mora, ja nisam i nisu se zalepile, a može da se stavi i papir za pečenje. Istiskivati male kružiće smese tako što skoro skroz vrh kese spustite na dno tepsije, odmaknete nekoliko milimetara i stiskate da se smesa širi u krug. Kružići neka budu po 2 cm. Posle samo vlažnim prstom vrhove spustiti.
Dok to radite rerna se greje na 220 stepeni. Peći 15 minuta bez otvaranja rerne. Od ove smese se dobije jedna i po tepsija. Pečene ostaviti da se ohlade. Treba fino da se naduvaju.
Dok se testo peče kuvati fil. Umutiti jaja sa šećerom i brašnom, dodati nekoliko kašika mleka, a ostatak mleka staviti da provri. Kada provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre da se ohladi. Kada se ohladilo dodati ekstrakt vanile, ulupati slatku pavlaku, pa je celu dodati ohlađenom filu i sve umutiti. Sipati smesu u kesu za špric, nastavak može biti bilo koji i puniti male krofnice sa strane. Ugurajte vrh od šprica sa strane i napunite kuglicu. To ćete osetiti pod rukom koliko treba da napunite, a i one će se same naduvati još malo. Te rupice koje ostanu od punjenja lako zatvaramo kada budemo ih umakali u glazuru od čokolade, a za nju otopimo na pari čokoladu i na kraju dodamo mleko ili slatku pavlaku i dobro promešamo. Ostavimo posudu sa čokoladom na posudi sa vrelom vodom da nam se čokolada ne bi stezala dok umačemo kuglice. Prvo umočimo tu gde je rupica od punjenja pa onda ceo vrh. Otavljamo na tacni da se stegne i posle uživamo! Mogu da se služe i posle sat vremena kada odstoje u frižideru.
Prijatno!
Izvor: domacirecepti.net
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Rum kuglice sa crnom čokoladom i kokosom, tope se u ustima
Slatka pita od pasulja
NOVI CHIPS WAY