Vrlo jednostavna priprema džema.
Sastojci:
2 kilograma bresaka (recept odgovara i nektarinama, kajsijama i šljivama)
po želji kašika-dve belog ili žutog šećera
Priprema:
Operite voće, prepolovite i izvadite koštice. Poređajte polutke u pleh (kora dole) i poprskajte šećerom. Pecite na temperaturi od 170°C oko pola sata, dok voće ne omekša pod kašikom i ne otpusti višak vode. Toplo voće složite u sterilisane vruće tegle, pristiskajući ga tako da istisnete vazduh.
Napomena: po želji, možete dodati i druge arome - malo cimeta, vanil-šećera ili ruma. Ovakav džem ne može dugo da stoji, ali ukućani će taj problem brzo rešiti jer je ukus nenadmašan.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: lepaisrecna.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem