Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Idealan recept za zaposlene domaćice: Džem iz pleha

Idealan recept za zaposlene domaćice: Džem iz pleha

  Izvor: Foto: Shutterstock

Vrlo jednostavna priprema džema.

Sastojci:

2 kilograma bresaka (recept odgovara i nektarinama, kajsijama i šljivama)

po želji kašika-dve belog ili žutog šećera

Priprema:

Operite voće, prepolovite i izvadite koštice. Poređajte polutke u pleh (kora dole) i poprskajte šećerom. Pecite na temperaturi od 170°C oko pola sata, dok voće ne omekša pod kašikom i ne otpusti višak vode. Toplo voće složite u sterilisane vruće tegle, pristiskajući ga tako da istisnete vazduh.

Napomena: po želji, možete dodati i druge arome - malo cimeta, vanil-šećera ili ruma. Ovakav džem ne može dugo da stoji, ali ukućani će taj problem brzo rešiti jer je ukus nenadmašan.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: lepaisrecna.rs

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti