U hladnim danima najviše volimo kiseli kupus, zato napravite podvarak sa piletom i nećete pogrešiti.
Sastojci:
1 pile
1 glavica luka
1 kg kiselog kupusa
ulje ili mast
so, biber
biber u zrnu
par lista lorbera
crvena paprika
Priprema:
Kiseli kupus iseckati na što tanje režnjeve (ko ima ribanac, treba samo da ga opere od soli u nekoliko voda). Prokuvati kupus u malo vode da omekša. Sačuvajte tu vodu ako bude trebalo da se još malo dotera ukus. Očistiti luk i iseckati ga na listiće. Propržiti ga kratko na ulju pa dodati komade piletine. Kratko pržiti piletinu da dobije zlatnu koricu pa dodati kupus i začiniti. Spustiti jednu celu sušenu papriku ili posuti ljutom tucanom paprikom, po želji. Naliti vodom i krčkati dugo na tihoj vatri ili u rerni. Na kraju, malo zapeći u rerni da voda uvri
Napomena: za ovo jelo mogu se koristiti i samo pojedinačni komadi pileta koje ukućani vole - belo meso, batak, karabatak. Količinu masnoće dobro odmeriti, jer je podvarak ukusniji kad je malo masniji, ali ne treba preterati. Pratite ukus ukućana.
Po želji, u ovaj podvarak je lepo dodati i nešto sušenog mesa - malo dimljenog mesa ili domaće kobasice. Ne treba ni tu preterivati, jer valja da se lepo oseti i ukus piletine i kupusa.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem