Svi smo se uvek pitali šta kraljevska porodica jede. O njihovoj ishrani nekoliko kulinarskih stručnjaka vodi računa.
Iako se za kraljicu raspored obroka radi unapred, njen doručak ne može biti jednostavniji. Ona svoj dan započinje sa šoljicom čaja, nekoliko keksa i činijom kukuruznih pahuljica, dok njen muž princ Filip uživa u tostu s marmeladom i čaši jogurta.
Od njih dvoje mnogo su popularniji vojvotkinje i vojvode i verovatno sve zanima kakvi su njihovi obroci. Iako mnogi misle da doručak Kejt Midlton i princa Vilijama izgleda poput prave gozbe gde ih dvore batleri, istina je da se Kejt najčešće može videti upravo za kuhinjskim pultom kako pravi smuti od kelja, spanaća i borovnica.
Princ Vilijam, za razliku od Kejt, svoj dan ne započinje bez klasičnog engleskog doručka koji je bogat proteinima i vlaknima. Takav doručak sastoji se od jaja, kobasica, slanine, paradajza, pečuraka i prepečenog hleba. Engleski doručak mnogi ne mogu zamisliti bez zapečenog pasulja, a on se vrlo često može pronaći i na tanjiru britanskog princa.
Njegov brat, princ Hari nema mnogo drugačiji meni kada je u pitanju doručak. Njegov je, doduše, nešto skromniji i više je u obliku sendviča, a sastoji se od kobasice i slanine. Hari je poznat i po tome da je kao mali imao "slatki zub". Još kao dečak za doručak je jeo tart od šećernog sirupa. Ko zna što o tome misli njegova žena, vojvotkinja Megan Markl, koja iako voli hranu, zapravo strogo prati zdrav način života. Njen najdraži doručak je popularna acai posuda (pravi se od acai praha koji se izmiksa sa smrznutim voće), a nisu joj strani ni zdravi smutiji ili tost s avokadom.
Čini se da kraljevski doručak zapravo i nije toliko teško napraviti. Kako biste i vi jeli poput njih, pripremili smo za vas jedan recept pravog engleskog doručka uz koji ćete se osećati kao da ste na britanskom dvoru.
Doručak princa Vilijama – tradicionalni engleski doručak
Sastojci:
2 kobasice
2-3 tanke kriške slanine
2 pečurke
1-2 kriške paradajza
1 kašika konzerviranog pasulja
1 ili 2 jaja
1 ili 2 kriške tosta
2 kašike ulja
Priprema:
Na zagrijanom tiganju na kašici ulja propržite kobasice. Kada budu gotove, na tom istom ulju propržite i slaninu, pa kasnije prodinstajte i pečurke. Na drugoj kašici ulja ispecite jaja na oko, a tost prepecite u tosteru.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem