Ovako skuvan je pravo domaćinsko jelo, originalnog ukusa.

Potrebno je:

250 g crnog luka

800 g telećeg mesa

2 kašike ulja

so, biber, slatka mlevena paprika

2 kašike paradajz pirea

200 ml suvog crnog vina

2 kašike gustina

malo ruzmarina

250 g mešanih pečuraka po izboru

Priprema:

Crni luk očistiti i iseći na sitno. Meso oprati, posušiti i iseći na kocke. Na vrelom ulju propržiti i kada je gotovo dodati luk. Po ukusu posoliti, pobiberiti i dodati malo mlevene slatke paprike. Krčkati oko 15 minuta, poklopljeno i to na blagoj vatri. Dodati u jelo paradjz pire, crno vino, gustin i ruzmarin. Pečurke dobro oprati iseći na sitne komade i dodati u gulaš i krčkati jos 10 minuta sve zajedno i kada je gotovo začiniti sos. Servirati gulaš posut sitno seckanim peršunom i služiti sa barenim krompirom ili pirinčem.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs