Ovako skuvan je pravo domaćinsko jelo, originalnog ukusa.
Potrebno je:
250 g crnog luka
800 g telećeg mesa
2 kašike ulja
so, biber, slatka mlevena paprika
2 kašike paradajz pirea
200 ml suvog crnog vina
2 kašike gustina
malo ruzmarina
250 g mešanih pečuraka po izboru
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na sitno. Meso oprati, posušiti i iseći na kocke. Na vrelom ulju propržiti i kada je gotovo dodati luk. Po ukusu posoliti, pobiberiti i dodati malo mlevene slatke paprike. Krčkati oko 15 minuta, poklopljeno i to na blagoj vatri. Dodati u jelo paradjz pire, crno vino, gustin i ruzmarin. Pečurke dobro oprati iseći na sitne komade i dodati u gulaš i krčkati jos 10 minuta sve zajedno i kada je gotovo začiniti sos. Servirati gulaš posut sitno seckanim peršunom i služiti sa barenim krompirom ili pirinčem.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus