Falafel je postao popularan među vegetarijancima i veganima, kao alternativa uličnim obrocima na bazi mesa. Iako se tradicionalno smatralo da se koristi za pravljenje veggie hamburgera, upotreba falafela se proširila jer ga je sve više ljudi usvojilo kao izvor proteina.
Evo kako da pripremite ovaj ukusni obrok.
Sastojci:
400g leblebija
340g kukuruza šećerca
1/2 svežnja svežeg korijandera
1/2 kašičice paprike (začina)
1/2 kašičice izmrvljenog korijandera
1/2 kašičice izmrvljenog kumina
kora jednog limuna
3 pune kašike brašna po izboru
morska so
ulje uljane repice
Priprema:
Staviti leblebije i kukuruz u blender pa dodati svež korijander, ostale začine, koru limuna, brašno i prstohvat soli. Izmutiti ali ne previše, da se zadrži tekstura. Na pobrašnjenu površinu staviti mase za četiri jednaka burgera i držati u frižideru 30-ak minuta. Ulje zagrejati na srednjoj toploti i pržiti falafele oko 10 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvor: zdravija.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem