Falafel je postao popularan među vegetarijancima i veganima, kao alternativa uličnim obrocima na bazi mesa. Iako se tradicionalno smatralo da se koristi za pravljenje veggie hamburgera, upotreba falafela se proširila jer ga je sve više ljudi usvojilo kao izvor proteina.
Evo kako da pripremite ovaj ukusni obrok.
Sastojci:
400g leblebija
340g kukuruza šećerca
1/2 svežnja svežeg korijandera
1/2 kašičice paprike (začina)
1/2 kašičice izmrvljenog korijandera
1/2 kašičice izmrvljenog kumina
kora jednog limuna
3 pune kašike brašna po izboru
morska so
ulje uljane repice
Priprema:
Staviti leblebije i kukuruz u blender pa dodati svež korijander, ostale začine, koru limuna, brašno i prstohvat soli. Izmutiti ali ne previše, da se zadrži tekstura. Na pobrašnjenu površinu staviti mase za četiri jednaka burgera i držati u frižideru 30-ak minuta. Ulje zagrejati na srednjoj toploti i pržiti falafele oko 10 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvor: zdravija.com
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike