Falafel je postao popularan među vegetarijancima i veganima, kao alternativa uličnim obrocima na bazi mesa. Iako se tradicionalno smatralo da se koristi za pravljenje veggie hamburgera, upotreba falafela se proširila jer ga je sve više ljudi usvojilo kao izvor proteina.
Evo kako da pripremite ovaj ukusni obrok.
Sastojci:
400g leblebija
340g kukuruza šećerca
1/2 svežnja svežeg korijandera
1/2 kašičice paprike (začina)
1/2 kašičice izmrvljenog korijandera
1/2 kašičice izmrvljenog kumina
kora jednog limuna
3 pune kašike brašna po izboru
morska so
ulje uljane repice
Priprema:
Staviti leblebije i kukuruz u blender pa dodati svež korijander, ostale začine, koru limuna, brašno i prstohvat soli. Izmutiti ali ne previše, da se zadrži tekstura. Na pobrašnjenu površinu staviti mase za četiri jednaka burgera i držati u frižideru 30-ak minuta. Ulje zagrejati na srednjoj toploti i pržiti falafele oko 10 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvor: zdravija.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus